20 Aralık 2008 Cumartesi

Demirkol: Mevcut teşvik sisteminin süresi uzatılsın

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı İsmail Demirkol, istihdamın sürdürülebilmesi için mevcut teşvik sisteminin uzatılmasını istedi.
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren'in başkanlığında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen 5. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şura'sında bölge sorunlarını aktaran ŞUTSO Başkanı İsmail Demirkol, teşvik konularına ağırlık verilmesini istedi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni temsilen katılan Demirkol, bölge sorunlarının temel sorunlarının bulunduğu raporu Şura'ya katılanlara sundu. Raporda bölgenin sorunları; huzur ve güven ortamı, istihdam, teşvik, tarım, ulaşım, turizm olmak üzere 5 ana başlık altında değerlendiriliyor.
İsmail Demirkol, konuşmasında mevcut teşvik sisteminin süresinin uzatılmasını talep ederek, 10 kişilik istihdam şartının 5'e düşürülmesini istedi. Teşvik sisteminin bölgenin görüşü alınarak, yatırımların artması için bölgesel ve sektörel bazda teşviklerin verilmesini sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini aktaran oda başkanı, şunları söyledi: "Bölgedeki Organize Sanayi Bölgeleri teşvik edilerek canlandırılmalı, imalatçının rekabet gücünün artırılması için uygulanan teşvik programlarında hammadde girdilerinden vergi alınmamalı, KOBİ kredileri daha cazip hale getirilmeli ve bölgede tekstil yatırımcılarına vergi kolaylıkları sağlanmalıdır. Teşvik uygulamasında yerel otoritelere yetki verilmelidir. Sınır illerinde ticari hareketlilik sağlayan, komşu ülke ile geniş hacimli ticari ilişkiye adım oluşturan, bölgede oturan halkın imkanlarını değerlendiren ve diyalogu geliştiren sınır ticaretinin kapsamı genişletilmelidir."

Kaynak:Zaman.com.tr

Hiç yorum yok: